Recensie: Void Section – Broken Harmonies (Funtime) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 25 december 2004
Void Section – Broken Harmonies (Funtime) (CD) Vanaf 1989 is Void Section uit Belgiλ in de weer met het maken van melodieuze punkrock. Met de nieuwe plaat wil de band, die al met NOFX en The Offspring op verschillende podia stond, een stap verder. En ze leveren met hun nieuwe cd 'Broken Harmonies' een goede visitekaart af.

De gehele plaat steekt goed in elkaar en de strak gespeelde meezingers zijn aanstekelijk, waardoor de meeste nummers ook goed blijven hangen. Al zijn de gitaren wel aan de erg schelle kant en klinken de drums soms wat plopperig. De muzikanten laten horen dat ze zeker een fatsoenlijk potje kunnen rocken. De zang maakt het echter allemaal wel wat saai.

Met een soort van een Wim-Kok-die-Engels-praat-accent draagt de zanger in een klein halfuurtje zijn teksten aan de luisteraar voor. Een beetje neuzelend, in plaats van zingend. Maar anderzijds, voor de meest zuivere en technisch onderbouwde zangers moet je ook niet echt in de punk rock zijn natuurlijk. Geen baanbrekend werkstuk maar ook zeker geen verkeerde plaat.

70

Website Void Section