Recensie: Desensitised/Peach-Her - Bought Beauty/Gastrophobia (Grodhaisn) (Split-CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 23 december 2004
Desensitised/Peach-Her - Bought Beauty/Gastrophobia (Grodhaisn) (Split-CD) Terwijl een hoop quasi 'ranzige' hoezen van death- en/of grindplaatjes zσ absurd zijn dat ze eerder een grijns op je smoel toveren, dan dat ze je tot walging drijven, verkent het Nederlandse death/grindgezelschap Desensitised onverstoord de grenzen van de wansmaak, door met een onvervalste 'au'-hoes op de proppen te komen. Of ben ik de enige die een afbeelding van borsten met weggesneden tepels (jummie!) niet meteen boven mijn bed zou hangen?

Maar genoeg daarover. Desensitised dus, wiens bezetting, na het verschijnen van de MCD 'Thriving On Carnage' (2002, Bleeding Hemorrhoid) een scala aan wijzigingen heeft ondergaan. Zoveel zelfs dat gitarist Susan Gerl de enige is, die er al van meet af aan bij is. Dat de consistentie van het bandgeluid daar niet onder te lijden heeft gehad, blijkt zonder meer uit hun bijdrage aan deze split.

Stilistisch gezien is er namelijk niet veel veranderd sinds 'Thriving On Carnage'. Met dit verschil dat de band het 'kunstje' nu een stuk beter in de vingers heeft. Desensitised toont met hun aandeel aan deze split, middels net wat slimmere tracks (verwacht nou niet meteen scheikundige virtuozengrind) niet vies te zijn van een beetje muzikale ontplooiing.

Op de spreekwoordelijke B-kant treffen we het Franse death/grind-combo Peach-Her aan, die ik eerder dit jaar al tegenkwam op The French Underground Series, een Franse underground-compilatie van Skull Fucked Productions. Op die verzamelaar behoorden zij kwalitatief gezien tot de bovenlaag, maar op deze split moeten zij het toch enigszins afleggen tegen hun Nederlandse concullega's.

Op zich zitten ze in dezelfde hoek als Desensitised, al hanteren deze Fransozen een wat onorthodoxere werkwijze. Met de knipoog steevast binnen handbereik, hobbelen de mannen van Peach-Her door een tiental stuiterende en grappende, maar weinig opzienbarende grindbommetjes. De hekkensluiter, een digitale bewerking van de track 'Too Young To Die' (door Xav van het Franse grindgezelschap Blockheads) is verder alleen geschikt voor de tolerante grindfreaks onder U.

78/68

MP3 'Bought Beauty' (Desensitised)

Website Desensitised