Recensie: Glass Casket - We Are Gathered Here Today… (Bastardized) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 10 januari 2005
Glass Casket - We Are Gathered Here Today… (Bastardized) (CD) Deathcore, in feite de overtreffende trap van metalcore, heeft er weer een representatieve ambassadeur bij. Nadat eerder al (vorig jaar) het Britse Burning Skies als een bronstige mammoet door grootmoeders porseleinkast stampte, is het opnieuw puinruimen geblazen. Want ook Glass Casket weet met het grootste gemak de pannen van je dak te rammen.

De hysterische, aan Cryptopsy en Dillinger Escape Plan refererende woedeaanvallen lijken impulsieve erupties, maar zijn strak geregisseerd en technisch gezien, nagenoeg perfect neergezet. Verder is de sound van dit album werkelijk zo vet dat je er patat in kan bakken.

Bij zo'n band hoort een imposante strot en imposant kun je het stemgeluid van zanger Adam Codey gerust noemen. Moeiteloos switcht hij van rauwe krijsen naar diepe rochels. Naast negen reguliere tracks, vind je op deze plaat nog een videoclip voor 'In Between The Sheets'. Niet voor niets, want dit is meteen de sterkste track op dit toch al niet misselijke album. Releasedatum: 7 februari 2005.

85

MP3 'In Between The Sheets'

Website Glass Casket