Recensie: Bury Your Dead - Cover Your Tracks (Victory) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 17 december 2004
Bury Your Dead - Cover Your Tracks (Victory) (CD) De aanvankelijke hardnekkige slaap, die mij langzaam probeert in te pakken, is als sneeuw voor de zon verdwenen, wanneer ik nietsvermoedend 'Cover Your Tracks' mijn cd-speler inschuif en de eerste tonen van het spits afbijtende 'Top Gun' mijn woonkamer in worden geblazen! Kolere, wat een lekker plaat is dit. Bury Your Dead houdt op zijn tweede langspeler - in 2002 verscheen al 'You Had Me At Hello' - het midden tussen Born From Pain, Hatebreed en (zij het in mindere mate) Merauder. Leuke namen om mee vergeleken te worden, natuurlijk. Maar deze van huis uit Amerikaanse dudes flikken het kunstje dan ook gewoon erg goed.

Evenals de hierboven genoemde bands, brengt Bury Your Dead metalcore, zoals het bedoeld is. Dus geen quasi (al dan niet ongepaste) old school death of thrash metal, waarbij de baggy pants en bijbehorende petjes van de bandleden vaak de enige link met hardcore lijken. Nee, dit is stampende, spijkerharde hardcore, waarin 'chunky' metalriffs en dubbele bassroffels voor de moddervette metal-accenten zorgen.

Verder zijn de bepaald niet lullige buldervocalen van zanger Mat Bruso, een sterke troef. Echter - wellicht een beetje een dooddoener - de door Bury Your Dead bewandelde wegen, zijn niet echt vrij van bandensporen en voetafdrukken. Desalniettemin maakt Bury Your Dead met 'Cover Your Tracks' een uitstekende beurt.

83

MP3 'So Fucking Blues'


Website Bury Your Dead