Recensie: Pagan's Mind - Infinity Divine (LMP) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 9 december 2004
Pagan's Mind - Infinity Divine (LMP) (CD) Dat er uit Noorwegen meer komt dan skiλrs en black metal, bewijst Pagan's Mind. Met hun tweede en meest recente album, 'Celestial Entrance' (LMP), heeft Pagan's Mind zich goed op de kaart gezet in de wereld van de prog metal. Lovende recensies bleven dan ook niet uit, alsmede de vraag om meer.

Zodoende heeft de band besloten om hun debuut 'Infinity Divine' (in 2000 verschenen via het kleine Voices of wonder) opnieuw uit te brengen. Maar nu dus via hun nieuwe label LMP. Hierdoor is de promotie en distributie uiteraard een stuk beter voor mekaar en kunnen de fans van het tweede uur ook het debuut toevoegen aan de verzameling.

Met hun tweede album als referentiemateriaal is het natuurlijk niet zo gek dat deze eerste een beetje tegenvalt. Achteraf is het gemakkelijk te schrijven dat de band op 'Infinity Divine' laat horen een band met potentie te zijn. Waar is het echter wel.

Nu zegt dat lang niet altijd alles, veel bands halen een tweede plaat vaak zelfs niet eens, potentie of niet. Pagan's Mind heeft echter al bewezen dat het op dit debuut reeds aanwezige, sluimerende talent op diens opvolger tot volle wasdom is gekomen. Voor de fans van 'Celestial Entrance' is dit debuut dus zonder meer verplichte kost.

De diehards, die het debuutschijfje reeds in hun bezit hebben, zouden nog de overweging kunnen maken ook deze re-release aan te schaffen omwille van een vernieuwde uitvoering van de track 'Embracing Fear' en de strak uitgevoerde King Diamond-cover 'At The Graves'.

75

Website Pagan's Mind