Recensie: Tyrant’s Reign-Tyrant’s Reign (Eigen beheer)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 9 december 2004
Tyrant’s Reign-Tyrant’s Reign (Eigen beheer) Wie herinnert zich deze band nog? In 1987 wisten ze vriend en vijand te verrassen met de debuutplaat ‘Year Of The Tyrant’ en binnen de kortste keren groeide uit hun fanbase tot grote proporties. In 1988 nemen ze dan nog een award in ontvangst maar helaas, door problemen met het management, die de hele band infecteerden, gingen ze begin 1990 uit elkaar.

In 2000 deden ze enkele ‘reunion-gigs’ en omdat er nog steeds zoveel belangstelling was voor de band besloten ze in 2004 om Tyrant’s Reign maar weer eens te laten regeren. Dus, the Tyrant’s are back to reign. En wel met een gloednieuwe plaat, simpelweg ‘Tyrant’s Reign’ geheten. Op deze cd vinden we de gehele oude line-up van Tyrant’s Reign terug, op gitarist Chris Nelken na. Deze is namelijk in 2000 overleden.). Ook aanwezig op 'Tyrant's Reign' zijn twee songs, afkomstig van dat legendarische debuut, namelijk 'Tyrant’s Reign' en 'Jack The Ripper'.

En is er wat veranderd sinds de begindagen? Nee, het is nog steeds goede speed/thrash metal die hier geboden wordt en songs als 'Star Chamber', 'Kill Or Be Killed', 'The Amulet' en 'Unconditional Surrender' scheuren nog heerlijk door de bocht en worden gekenmerkt door de soms hoge uithalen van frontman Randy Barron. Het is net alsof de tijd heeft stilgestaan en we nog in de jaren tachtig zijn. Dit geldt echter alleen voor de songs, de sound is modern en de productie is ook duidelijk van deze tijd.

Tyrant’s Reign is duidelijk terug van weggeweest en hopelijk blijven ze nu wat langer rondhangen. Iedereen die houdt van goed uitgevoerde speed/thrash metal doet er goed aan zo snel mogelijk een exemplaar te bemachtigen. Dat kan gewoon via de website. Doen!

82

website Tyrant\'s Reign