Recensie: Mystery Blue - Metal Slaves (Road Show/Steelheart)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 29 november 2004
Mystery Blue - Metal Slaves (Road Show/Steelheart) Uit Frankrijk komt het gezelschap Mystery Blue, officieel opgericht door gitarist Frenzy in 1982, dat recent alweer een vierde langspeler heeft uitgebracht. In de oude bezetting (periode '82 - '86) levert Mystery Blue twee platen af, waarna het ietwat stil wordt rondom de band.

Dit verandert in 1996 wanneer zangeres Nathalie de groep komt versterken. In 1998 verschijnt er een derde album, waarop voor de eerste keer de zang van deze Nathalie te horen is. Meteen staat de band weer in de kijker. Nathalie beschikt dan ook over een erg goed, krachtig, maar ook zeer melodieus stemgeluid, die perfect past bij de melodieuze heavy metal, die Mystery Blue neerzet. In 2003 volgt dit vierde album, het uitstekende ‘Metal Slaves’.

De plaat opent met het ietwat tribal aandoende 'Human E.T.'. Na deze opener schiet de band pas echt uit zijn voegen met het up-tempo 'Slave To Blood'. Hierna wordt wat gas terug genomen, waarna Mystery Blue wat momenten later net zo makkelijk weer op volle toeren draait.

De composities zitten erg degelijk in elkaar en met de glasheldere zang van Nathalie worden de songs tot een degelijke hoogte gestuwd. Ook de productie van de CD is af. Dit jaar werd 'Metal Slaves' door het Italiaanse Steelheart Records opnieuw uitgebracht. Dit wel met een andere hoes en met een aantal bonustracks eraan toegevoegd. Liefhebbers van melodieuze heavy metal, die Mystery Blue nog niet kennen moeten absoluut eens op zoek gaan naar deze CD.

78
Website Mystery Blue