Recensie: Carnal Lust - Rebirth In Hate (Diamond) (EP)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 2 december 2004
Carnal Lust - Rebirth In Hate (Diamond) (EP) De EP 'Rebirth In Hate' doet mij het ergste vermoeden. Is Carnal Lust gedropt door zijn label? Zijn de leden aan lagerwal geraakt? Verslaafd aan dezen en genen? En hebben de paupers daarom hun laatste kleingeld bij elkaar geschraapt en de goedkoopst mogelijke studio geboekt, voor de opnames van 'Rebirth In Hate'? Want god-ver-de-tering, wat een pleurisherrie is dit. En dat is dus gιιn compliment.

Aan het songmateriaal ligt het niet. Blijkbaar weten deze Fransozen nog steeds prima hoe je vette, 'rollende' death metal, met wat flarden thrash in elkaar moet zetten. Wat dat betreft ligt het materiaal in het verlengde van debuut 'Whore Of Violence' (2001). Carnal Lust is niet direct het neusje van de death metalzalm, maar de tracks op deze EP zijn zonder uitzondering prima van opbouw en zouden absoluut lekker in het gehoor kunnen liggen.

Waarom er voor gekozen is om dit nieuwe werk in zo'n goedkoop, vuil en gescheurd jasje te steken, is mij werkelijk een raadsel. Temeer daar sinds de 'digitale revolutie' een vette sound niet enkel meer is voorbehouden aan bands met een dikke portemonnee. Hoe dan ook, het geluid is nu in ieder geval zo ontzettend klote dat luisteren een opgave wordt. Jammer.

60

Website Carnal Lust