Recensie: Toxic Virgin - Sulphur (Eigen beheer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 25 november 2004
Toxic Virgin - Sulphur (Eigen beheer) (CD) Naast de vele bands die een deal hebben bij een platenlabel zijn er ook ontelbare bands die het op eigen kracht moeten doen en daar zitten goeden en minder goeden tussen. Het uit Krefeld stammende gezelschap Toxic Virgin behoort tot de betere en wat zij ons hier brengen op hun vierde CD - eigenlijk de derde langspeler, want de eerste was een MCD - is absoluut lekker verteerbaar.

Al sinds 1995 slagen zij er in om uiterst aangename melodieuze hardrock te maken die mij wel wat doet denken aan groepen als Axxis, Bonfire, Victory en aanverwanten. Sommige songs zijn lekker up-tempo, zoals 'Born To Run', 'It Smells Of Leather' en 'Fallen Angels', andere songs zijn dan weer meer mid-tempo zoals 'Evil Days', 'Mad As Hell' of 'Rock Bottom'.

Veel gitaargeweld komen we niet tegen bij deze band maar dat hoeft ook niet persι bij melodieuze hardrock. Zolang de composities maar goed opgebouwd zijn en het geheel fris klinkt. En voor een eigen beheer release is dat hier absoluut het geval. Ze hebben er zorg voor gedragen dat de productie goed is en voor een zuiver en helder geluid gezorgd.

Het enige minpuntje is mijns inziens dan ook de toch niet zo geslaagde hoes, dat had beter gekund. Maar het is tenslotte de muziek die de doorslag moet geven en daar is absoluut niets mis mee. ‘Sulphur’ werd begin 2004 door de band in eigen beheer uitgebracht en is via hun website wel te verkrijgen.

75


Website Toxic Virgin