Recensie: Blind Myself - Worst-Case Scenario (Edge) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 4 november 2004
Blind Myself - Worst-Case Scenario (Edge) (CD) Coole metal uit Hongarije? You better believe it. Met het onberekenbare karakter van een Soilent Green of een Dillinger Escape Plan, de nerveuze trekjes van een System Of A Down en de songschrijvers-kwaliteiten van een Opeth verkent dit Hongaarse kwartet zo'n beetje alle uithoeken van het (hedendaagse) metalen spectrum en blijkt daarmee tot grootse dingen in staat te zijn.

'Worst-Case Scenario' is de naam van dit even pretentieuze als weergaloze album, waarmee deze Hongaren aantonen dat hak-op-de-tak-muziek niet als een willekeurige aaneenschakeling van ideeλn hoeft te klinken. 'Worst-Case Scenario' is het muzikale equivalent van een overrompelende en verwoestende wervelstorm. Doch geen moment stuurloos of chaotisch, maar met de touwtjes en de regie strak in handen.

Intelligente tracks als 'Left Hand Paints', 'Bullets', 'The Chase' of de indrukwekkende titelsong zijn even agressief en verbeten als meeslepend en melancholisch en slechts enkele van de hoogtepunten op deze su-per-coo-le plaat!

95

MP3 'Labyrinth'

MP3 'Worst-Case Scenario'

Interview Blind Myself


Website Blind Myself