Recensie: Dustsucker - Rock \'N\' Roll Sniper (Go Nuts/Diversity) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 30 oktober 2004
Dustsucker - Rock \'N\' Roll Sniper (Go Nuts/Diversity) (CD) Voor zover ik weet noemen de vele Engelstalige mensen die deze aardkloot rijk is, een stofzuiger geen 'dustsucker', maar een 'vaccuum cleaner'. Het is dus maar zeer de vraag of dit Duitse cluppie branieschoppers zich vernoemd heeft naar dat alleraardigste stukje huishoudgereedschap. Deze jongens klinken in ieder geval niet als het soort man dat de emancipatie van vrouwen toejuicht en zonder morren een deel van de huishouding op zich neemt.

Nee, de leden van Dustsucker zuipen zich in de kroeg een ontzettend stuk in de klote, scheuren op de motor naar huis, trekken de koelkast open (bier!), ploffen neer op de bank en gooien al boerend hun poten op tafel. 'Waar heb je die kiezen anders voor gekregen?', snauwt een ruwe bolster je toe, wanneer je hem in al je naďviteit een flessenopener aan wilt reiken.

Begint het al te dagen? Precies, zoals de albumtitel al aangeeft, is het op het vierde volledige album - verder boerden zij twee EP's op - van Dustsucker ranzig rocken en rollen geblazen. Vol bravoure wentelen deze Italianen zich in vunzige, onstuimige rock 'n roll, aangevuld met wat flarden straatpunk. Alsof Motörhead aan het jammen is met The Exploited en Supershit 666. Zelfs een akoestisch werkje als 'Damned Boys' klinkt nog stoer. Een uiterst alcoholvriendelijke plaat, die voor liefhebbers van de twee eerdergenoemde bands absoluut de moeite waard is. Proost!

79

Website Dustsucker