Recensie: Pigmy Love Circus - The Power Of Beef (Go Kart) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 29 oktober 2004
Pigmy Love Circus - The Power Of Beef (Go Kart) (CD) Al in 1987 wordt Pigmy Love Circus opgericht. De band neemt een drietal platen op, toert zich een ongeluk en weet tamelijk wat succes te oogsten. Als ik de biografie moet geloven is het echter hun opstandige en tegendraadse punk-attitude die een echte doorbraak en zelfs een deal met een major label in de weg staat.

Na een periode van opereren in de marge sluit drummer Danny Carey zich aan bij Tool, zich niet beseffend dat die band zou uitgroeien tot een immens populaire mega-act. Danny drukt het voltallige Pigmy Love Circus echter op het hart dat ze weer op hem kunnen rekenen zodra zijn schema met Tool dat toelaat. Een man een man, een woord een woord, want zodra de 'Lateralus'-tour eind 2002 wordt afgesloten, staat hij al snel bij PLC op de stoep.

'Featuring Danny Carey from Tool' schreeuwt de bio van dit vleesetende gezelschap me dus toe. De devote Tool-fan, die na het lezen van dit lokkertje voornemens is het album aan te gaan schaffen, raad ik stellig aan om 'The Power Of Beef' vooraf eerst even te beluisteren. Eenieder die een bundeling Tooleske klanken verwacht, komt namelijk van een koude kermis thuis.

Wat de muziek van PLC dan wιl is, laat zich niet zo eenvoudig in woorden vangen. De veelal heftig rockende melodieλn zijn pakkend en losjes, terwijl soms ook repetitief wordt doorgemaald op een enkel ritme. Dan weer klinkt de band als een soepele rockband en niet veel later doemt de naam Primus op. De zang, die op veel momenten meerstemmig is, schreeuwend als een ralle punker en scanderend als een tribune vol hooligans. Geen alledaagse meuk dus.

74

Website Pigmy Love Circus