Recensie: Eternal Flight - Positive Rage (Cruz Del Sur) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 3 november 2004
Eternal Flight - Positive Rage (Cruz Del Sur) (CD) “Herrezen uit de as van het Franse Dream Child…”, zo opent de biografie van Eternal Flight. Het draait hier om hun debuut cd 'Positive Rage'. Leuke titel, al kan ik me er in de praktijk weinig voorstelling bij maken. De band geeft verder in hun biografie aan de missende schakel te zijn tussen bands als Savatage, Dream Theater, Judas Priest en Nevermore. Nu lijkt me dat enigszins overdreven maar wél mag gezegd worden dat de band diverse invloeden kent.

Het power metalgehalte is wat mij betreft echter te hoog om echt van prog metal te kunnen spreken. De vergelijking met een band als Helloween snijdt dan ook meer hout, met de vermelding dat Eternal Flight wel meer progressief klinkt. Snappen jullie het nog?

Opvallend zijn de lang uitgesponnen gitaarsolo’s en de gezamenlijke gitaar- en toetsensolo in het nummer 'All We Are'. De cd is opgenomen in de eigen studio van de band. De productie doet echter zeer zeker niet onder voor veel duurdere producties. De albumcover is het werk van Geoffrey Gillespie, die eerder heeft gewerkt voor Doro en Warlock (is dat niet hetzelfde?). Daar heeft hij wat mij betreft echter beter werk geleverd. Een brede man met vleugels en een vogelhoofd spreekt nu niet bepaald tot mijn verbeelding. Maar goed, ieder z’n meug.

65

Website Eternal Flight