Recensie: After The Silence - Final Fantasy (Eigen beheer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 29 oktober 2004
After The Silence - Final Fantasy (Eigen beheer) (CD) Hardrock en heavy metal vormen de hoofdbestanddelen van 'Final Fantasy', de vier tracks tellende MCD waarmee dit Nederlandse sextet voor het eerst van zich doet spreken. En om maar meteen met de deur in huis te vallen: het is middelmaat troef. 'Final Fantasy' laat een enthousiaste, doch weinig verheffende band horen, die bij het componeren van zijn nummers volgens mij iets te haastig te werk is gegaan.

De vier composities zijn stuk voor stuk van een twijfelachtig niveau en missen, op een aantal incidentele fusion-/prog-achtige bokkensprongetjes, elke vorm van spanning. Een ander manco is de stem van zangeres Ingrid, die niet bijster toonvast is. Haar enthousiasme heeft ze goed op plaat weten over te brengen, maar Ingrid wil duidelijk meer dan zij in haar mars heeft, wat een aantal flink pijnlijke (lees: valse) momenten oplevert.

De Plug Unit Studio heeft de MCD een opgeruimd geluid meegegeven, maar de productie heeft verder bar weinig om het lijf. Letterlijk, want het materiaal klinkt uitgekleed en kaal. Iets meer bombast had geen kwaad gekund. After The Silence geeft op 'Final Fantasy' een aantal goede aanzetten, maar komt nu simpelweg nog te gekunsteld over om iets te gaan betekenen. Terug naar de tekentafel!

58

Gerco Zwiers

Website After The Silence