Recensie: 7th Nemesis - Promo (Eigen beheer) (CDemo)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 23 december 2002
7th Nemesis - Promo (Eigen beheer) (CDemo) Franse metal neemt een steeds prominentere plaats in in Europa. Naast grotere namen als Seth en No Return ontwikkelt dit land een steeds grotere undergroundscène. En mensen die denken dat er geen vette death metalbands uit Frankrijk komen, moeten maar eens kennis gaan maken met 7th Nemesis. Het geluid op deze drie tracks tellende promo balanceert tussen brute, furieuze en moderne death metal en razende black metal.

Toch licht de nadruk vooral op death metal. Daarnaast verwerken de heren de nodige psychedelische zeventiger jaren invloeden in haar sound, al komen deze alleen in het afsluitende nummer ‘Phoenix Resurrectio’ tot uiting. Dit mogen ze wat mij betreft wel vaker doen, want het werkt zeer verfrissend en geeft de muziek meer dynamiek.

Ondanks dat de death metalmarkt redelijk verzadigd begint te raken, ben ik van mening dat 7th Nemesis zeker een toegevoegde waarde heeft. De songs op deze promo komen professioneel en bruisend voor de dag en tonen bovendien een duidelijke eigen smoel. Er wordt zeer strak gemusiceerd, wat natuurlijk ook wel een vereiste mag worden genoemd in dit genre. Deze promo is de voorbode van het later te verschijnen volledige album ‘Violentia Imperatrix Mundi,’ waar negen tracks op komen te staan. Met deze promo probeert 7th Nemesis concerten en een deal te scoren. Mijn zegen hebben ze en ik kijk dan ook uit naar het volledige album.

Gerco Zwiers

7th Nemesis website