Recensie: Estuary - To Exist And Endure (Ibex Moon) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 13 oktober 2004
Estuary - To Exist And Endure (Ibex Moon) (CD) Rauwe en primitieve death metal, zonder poespas: John McEntee lust er wel pap van. Als frontman van Incantation is hij er al sinds eind jaren tachtig fanatiek mee in de weer. Verder maakt hij, samen met onder meer zijn vrouw Jill, deel uit van het Bolt Thrower-achtige Funerus en tevens runt hij het underground label Ibex Moon Records, dat eens in de zoveel tijd van zich doet spreken. In welke muziek dit label gespecialiseerd is? Take a wild guess…

Inderdaad, death metal. Het uit Cincinatti, Ohio afkomstige Estuary vormt daarop geen uitzondering en kan zich dan ook gerust thuis voelen in de Ibex Moon-stal. Al klinkt deze formatie wel wat moderner en minder primitief dan bijvoorbeeld Funerus. Met zijn enigszins onstuimige sound neigt Estuary meer naar moderne US death metal, die zij vervolgens hebben vermengd met flarden puntige thrash en een handvol old school elementen.

Dat heeft in de vorm van 'To Exist And Endure' een bijzonder aardig debuut opgeleverd. Estuary moet het overduidelijk niet hebben van zijn originaliteit, maar weet dat redelijk te compenseren middels onberispelijke techniek en puik songmateriaal. Je kunt je natuurlijk afvragen of er vandaag de dag nog wel vraag is naar een band als deze. Maar even zo goed is het is natuurlijk de vraag of dat deze gasten (ιn dame, op zang nog wel) ook maar ene fuck kan schelen. Laten we die vraag dus buiten beschouwing, dan blijft er gewoon een goede death metalplaat over. Niets meer en niets minder, punt.

70

Website Estuary