Recensie: Detrimentum - A Momument To The Suffering (Golden Lake/Grindethic) (MCD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 13 oktober 2004
Detrimentum - A Momument To The Suffering (Golden Lake/Grindethic) (MCD) Wanneer de bandnaam in een onleesbaar lettertype of in de vorm van een ondefinieerbaar logo op de albumhoes staat en je op de 'rug' van het cd-doosje moet kijken om erachter te komen hoe de betreffende band heet, weet je meestal wel hoe laat het is: da's death, black of grind. Ook voor Detrimentum (cool logo!) gaat die vlieger op. Death metal en grindcore zijn onmiskenbaar de basisingrediënten van het woest kolkende brouwsel dat deze Britten op het vuur hebben staan.

Het is grindcore dat in de vijf aanwezige tracks het meest boven komt drijven. Dat blijkt onder meer uit de gorgelende stofzuiger-in-de-stront-vocalen en het (wel erg) zware geluid, dat deze MCD heeft meegekregen. Hierdoor werken de nummers wel prettig in op de onderbuik, maar deze bas-vriendelijke sound is er ook debet aan dat een aantal volbloed death metalriffs niet optimaal uit de verf komt.

Tevens wordt de band op een aantal momenten ingehaald door diens eigen ambities. Op hoge snelheden vervalt het kwartet namelijk nogal eens in stuurloze chaos. Desalniettemin best een overtuigend eerste levensteken, dat goede hoop geeft voor het debuut, dat Detrimentum over niet al te lange tijd van plan is op te gaan nemen.

70

MP3 ‘Odyssey Through Torment (The Path Towards Ruin)’


Website Detrimentum