Recensie: Last Rites - Mind Prison (Hardebaran) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 5 september 2004
Last Rites - Mind Prison (Hardebaran) (CD) Het zoveelste gezelschap dat achter deze naam schuil gaat, is ditmaal een relatief jonge thrash/death metalband uit Italië. Met ‘Mind Prison’ debuteren deze thrashers zeker niet onverdienstelijk. Tien nummers lang (exclusief het intro) brengt Last Rites een hommage aan de grootheden die hen en ons zoveel nekkrampen en blauwe plekken hebben bezorgd. De voorliefde voor met name Megadeth, Kreator en Anthrax wordt nergens onder stoelen of banken gestoken en ook modernere stylisten als Arch Enemy blijven niet onvermeld.

Overdonderend origineel is ‘Mind Prison’ zeker niet. Genoemde invloeden worden uitstekend aangehaald, maar niet overtroffen of aangepast naar een eigen geluid. Sommigen zullen de relevantie van deze release hierdoor in twijfel trekken. Feit is echter, dat dit Italiaanse kwartet technisch genoeg in huis heeft om menig beginnende thrashband finaal van het podium te spelen.

Verder is de heldere en gedetailleerde productie een genot voor het oor, waardoor Last Rites zich tevens als een vaardige studioband profileert. Ondanks het gebrek aan originaliteit, geef ik deze mannen een ruime voldoende, want speelplezier en historisch besef dienen in dit geval beloond te worden. Geef ze nog drie jaar en Last Rites zou wel eens een vaste waarde kunnen worden.

74

Website Last Rites