Recensie: Emancer - Invisible (Golden Lake) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 7 september 2004
Emancer - Invisible (Golden Lake) (CD) Emancer is een Noorse black metal band met zowel invloeden uit de elektronische hoek, als uit die van de thrash metal en de symfonische rock. Dankzij de complexe songstructuren en de wijze waarop zij rustige fragmenten afwisselt met woeste blastbeats en pakkende thrashy riffs, krijgt de muziek van Emancer een eigenzinnig karakter. Vergelijkingen liggen niet echt voor de hand, maar invloeden van grootheden als Emperor, Dimmu Borgir en Dissection zijn hoorbaar.

De productie is zo vet als een varken en de moeilijkheidsgraad van de songs getuigt van bovengemiddelde muziekkennis. Het is knap hoe de heren alles tot een geheel weten te smelten ondanks lange composities die zich in de vreemdste hoekjes wenden. Een wereldwonder van progressieve black metal zou ik 'Invisible' niet noemen maar de heren doen tenminste wel een serieuze poging om tot een uitgebalanceerd mengelmoes van verschillende stijlen te komen. Luister maar eens naar de openingstrack of het prachtige 'Comedy of Hunger'.

Eigenlijk niets op aan te merken, deze plaat en als deze formatie voortaan minder gebruik zou maken van anti-black metal electro stukjes, zou het nog hoger scoren dan nu al het geval is. 'Invisible' is dus een aanrader voor alle liefhebbers van experimentele en technische (black) metal. Maar luister jij liever Marduk dan Cradle Of Filth, dan is 'Invisible' duidelijk niks voor jou.

80

Website Emancer