Recensie: Ninnuam - Process Of Life Separation (Crash Music Inc.)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 2 september 2004
Ninnuam - Process Of Life Separation (Crash Music Inc.) Om de een of andere reden waren mijn verwachtingen van dit album aanvankelijk redelijk hoog gespannen, waarom precies weet ik niet. En achteraf snap ik al helemaal niet wat me toch bezielde, want die vooropgestelde verwachting wordt geen moment waargemaakt op het debuut van dit Finse Ninnaum. Sterker nog, zonder blikken of blozen durf ik dit album af te doen als ongëinpireerde eenheidsworst.

Muziektechnisch heeft Ninnuam haar schaapjes wel op het droge: de muzikanten weten ieder voor zich van wanten, vormen een vloeiend geheel en hebben de tien tracks stuk voor stuk op vakkundige wijze uitgevoerd en neergezet. Ook is het album gestoken in een onberispelijke productie, die het album een massaal en bombastisch karakter meegeeft. Maar U en ik weten dat er inmiddels legioenen bands op deze aardkloot ronddwalen, die over exact dezelfde kwaliteiten beschikken, als er op ‘Process Of Life Seperation’ tentoon gespreid wordt.

Liefhebbers van hapklare-brok-black metal, zoals Dimmu Borgir, Children of Bodom of het minder bekende Evemaster, vinden op 'Process Of Life Seperation' vast wel iets van hun gading, maar echt aanslaan? Nee, dat zit er voor Ninnuam niet in, vrees ik. Daarvoor moet je óf veel mazzel hebben óf daadwerkelijk met iets baanbrekends op de proppen komen. En dat is precies hetgeen dit album zo jammerlijk ontbeert: spanning, iets onvoorspelbaars, maar vooral iets eigens.

67

MP3 (sample) ‘Godhead’

MP3 (sample) ‘Sect’

MP3 (sample) ‘The Process Of Life Separation'


Website Ninnuam