Recensie: Incantation - Decimate Christendom (Listenable) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 28 augustus 2004
Incantation - Decimate Christendom (Listenable) (CD) Ondanks dat Incantation, evenals Morbid Angel en Cannibal Corpse, al tegen het eind van de jaren tachtig (vorige eeuw) opgericht is, moeten zij het anno 2004 met aanzienlijk minder naamsbekendheid stellen. Al kunnen deze blasfemische barbaren wel bogen op een wereldwijde cultstatus. Waarschijnlijk snijdt het mes hier gewoon aan twee kanten en is het juíst hun underdog-positie, die ervoor zorgt dat de underground de mannen van Incantation altijd op handen heeft gedragen. Een andere reden is ongetwijfeld de vasthoudend- en stijlvastheid die de releases van Incantation door de jaren heen kenmerkten.

Met een fanatisme gelijk aan dat van Balkenende's strijd tegen het verval van normen en waarden, blijft dit occulte gezelschap vasthouden aan de normen en waarden van het old school death metalgeluid. Het geluid dat zij zelf (mede) hebben vormgegeven en sindsdien tot hun handelsmerk hebben gemaakt. Dientengevolge heeft dit zevende album, dat overigens gisteren (27 augustus) in Europa is verschenen, geen verrassingen in petto voor de liefhebber.

Als vanouds is het uitsluitend death metal oude school wat de klok slaat, doorspekt met vele slepende doomeske passages. Niks nieuws onder de zon dus, maar laat dat nou net zijn wat van een band als Incantation verwacht wordt. De Incantation-adepten kunnen dan ook hun borst(en) kletsnat maken: ‘Decimate Christendom’ staat voor een ruim half uur rauwe, authentieke en integere death metal, die naadloos aansluit op hun eerdere releases. Niets meer, niets minder.

85

Website Incantation