Recensie: Audioslave - Audioslave (Epic) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 7 januari 2003
Audioslave - Audioslave (Epic) (CD) Het heeft op zich wel iets ironisch. Neem de nog enige levende grunge-zanger, en de enige band die nog steeds crossover speelt. Chris Cornell van Soundgarden samen met Rage Against The Machine minus zanger Zack de la Rocha. Beide namen zijn iconen van een tijdperk, die nu in Audioslave samenkomen.

In het begin is het moeilijk, even wennen. Cochise herbergt een typische RATM-riff, maar de zang van Cornell maakt het verschil. Je verwacht ieder moment dat hij “Fuck you, I won’t do what ya tell me!” gaat scanderen. Niks daarvan, Cornell hoeft dat niet te doen. Hij is gewoon ιιn van de beste rockzangers, en dat laat hij blijken ook. Neem nu het schitterende Show me how to live of de single What you are, Cornell gaat van ruig tot breekbaar. Fragiel bijna.

De muziek kan gevarieerd genoemd worden. Hypnotize herbergt een drum’n bass ritme, met bezwerende vocalen van Cornell. Vreemd, maar erg relaxend. Het begin van 'Set it off' klinkt bijna elektronisch, terwijl het eigenlijk de experimenterende gitarist Tom Morello is. Zelfs ballads zoals het pareltje 'I am the highway' komen voor.

Concluderend: gooi je alle vooroordelen van de bandleden overboord, en ben je bereid om open te staan voor iets nieuws, dan is Audioslave een waardevolle toevoeging aan je collectie. Goede, gevarieerde rock, die recht uit het hart komt. De geboorte van een nieuw icoon, voor een nog nieuwer tijdperk?
Website Audioslave