Recensie: Raksasas - bleed.for.what.it.is.worth (Beniihana) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 17 augustus 2004
Raksasas - bleed.for.what.it.is.worth (Beniihana) (CD) Erg vrolijk word ik er niet van, deze plaat van Raksasas. De thrash metal-achtige metalcore, of eigenlijk metalcore-achtige thrash metal, waar deze Duitsers mee voor de dag komen is nou niet wat je zegt, hoogvliegend. Dat we hier met een stel Duitsers van doen hebben wordt de luisteraar trouwens al na enkele seconden pijnlijk duidelijk: de cleane zangpartijen van zanger Gordon zijn niet alleen vreselijk fut- en zouteloos, maar zijn tevens niet gevrijwaard van een ontzettend storend Duits accent.

Maar om nou te zeggen dat deze beste man het daarmee verpest voor zijn medebandleden zou niet terecht zijn. Het songmateriaal op 'bleed.for.what.it.is.worth' blinkt met name uit in (middel)matigheid, is erg rommelig opgebouwd en kan bovendien niet bogen op een fatsoenlijke productie. Zo is het gitaargeluid veel te grof, waardoor met name in het snelle riffwerk een ondefinieerbare brij van laag grommend geroezemoes ontstaat.

Ook moet me van het hart dat de geldingsdrang van de not quite virtuoze leadgitarist echt op mijn zenuwen werkt, door werkelijk elk stukje van de plaat vol te stoppen met zijn lullige en zeurderige gitaarlijnen. Beetje te weinig aandacht gehad als kind, vermoed ik. Al met al valt er dus nog flink wat af te dingen op de prestaties van Raksasas, die, naar ik vrees, zijn spaarcentjes bij elkaar kan gaan leggen, voor de aanschaf van een enkele reis met bestemming Middenmoot City.

60


Website Raksasas