Recensie: The Lost - Hidden Beneath The Shadows Of Fear (Lifeforce) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 11 augustus 2004
The Lost - Hidden Beneath The Shadows Of Fear (Lifeforce) (CD) ‘Mooi filmisch artwork’ denk ik nog, wanneer ik deze MCD onder mijn neus geschoven krijg. Wanneer diezelfde MCD zich eenmaal in mijn cd-speler bevindt, is er al spoedig niets meer over van die positieve eerste indruk. Dit groepje Duitsers had werkelijk geen betere naam kunnen bedenken voor hun debuterende bandje, zoveel is zeker. The Lost is namelijk behoorlijk de weg kwijt.

De verschrikkelijk flauwe, pathetische emo rock van dit kwintet is een ware kwelling voor het hele gestel en duurt met een krappe twintig minuten eigenlijk al veel te lang. De instrumentale vaardigheden van deze jongeheren ontstijgen amper het niveau van een doorsnee middelbare schoolbandje. Niet zo verwonderlijk dus dat ook de opbouw van de nummers niet bepaald uitblinkt in technisch vernuft, om maar even een understatement ter hand te nemen.

Toch spant Zanger Sean Rosenthal wel de kroon. Met zijn zouteloze zemelstem, zingt hij vrijwel onophoudelijk zo vals als een kraai en weet daarmee niet veel meer te bewerkstelligen dan een waarheidsgetrouwe imitatie van een strontbezopen Robert Smith (The Cure) of een al even laveloze Chino Moreno (Deftones). Het is mij een raadsel waarom een kwaliteitslabel als Lifeforce zich inlaat met dit soort gepruts, eigenlijk verbaast het met dat The Lost überhaupt een platendeal heeft weten te scoren. Als dit abominabele klotebandje voet aan de grond krijgt, vreet ik mijn toetsenbord op.

45

Website The Lost