Recensie: Embers - The First Squall Of An Evil Storm (Beniihana) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 16 juli 2004
Embers -  The First Squall Of An Evil Storm (Beniihana) (CD) Zoals de titel van deze plaat al doet vermoeden: bereid je maar voor op zwaar weer. Beukende gitaren, lompe dubbele baspartijen, een krachtige strot, afgewisseld met cleane zang en spoken word-momenten, dat zijn de ingrediënten van deze strakke, energieke en agressieve band.

Deze band uit Hongarije bezorgt je het gevoel in de middeleeuwen te zijn, waar je voortdurend op je hoede moet zijn voor mythische wezens. Waarschijnlijk door de tweestemmige, melodieuze gitaarpartijen die je zo hier en daar door de muziek heen hoort zweven, om je vervolgens weer te laten landen in een moshpit. Ook proef ik een vleugje oude Zweedse metal in de sound van deze band.

Wel moet ik zeggen dat ik na zes songs nog met moeite mijn aandacht erbij kan houden. Op de lange duur dus wat eentonig. Door de ietwat overgeproduceerde muziek vallen de lage tonen weg of vervormen ze. Het kan een bewuste keuze zijn geweest, maar ik had het niet gedaan. Misschien moet ik het nog wat vaker luisteren, maar helemaal mijn ding is het niet. Dan maar het boekje door… Ook niet echt uitnodigend om door te lezen. Wel mooie rustgevende foto’s die de muziek kracht bij moeten zetten(?).

65

Website Beniihana Records