Recensie: Fuelblooded – Promo 2002 (Eigen beheer) (CDemo)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 7 januari 2003
Fuelblooded – Promo 2002 (Eigen beheer) (CDemo) Ik vertel waarschijnlijk niks nieuws als ik zeg dat de band Fuelblooded voorheen door het leven ging onder de naam Sacramental Sachem en dat de redenen hiervoor een aantal bezettingswisselingen en een gewijzigde muzikale koers zijn. Onder deze nieuwe naam heeft de band al in het voorprogramma van Arch Enemy en Darkane gestaan en het eerste wapenfeit is deze promo 2002. (goede titel!)

Op dit schijfje mengt Fuelblooded melodieuze death metal met traditionele heavy metal. Deze combinatie klinkt enerzijds best origineel en komt goed uit de verf, anderzijds doet het door de inbreng van heavy metal hier en daar wat gedateerd aan. Over de muzikale capaciteiten van de verschillende bandleden kunnen we kort zijn: het is duidelijk dat hier ervaren musici aan het werk zijn. Vooral het bruisende gitaarwerk - met name de solo’s - is prijzenswaardig.

Het geluid is zeer behoorlijk te noemen. Zeker als je nagaat dat het een 'low budget' opname betreft. Ondanks de kwaliteit van het materiaal en de ervaring die deze promo uitstraalt, lijkt het mij voor Fuelblooded geen makkelijke opgave om een label te vinden. Ik heb namelijk niet de indruk dat deze muziek goed in de huidige tijdsgeest past. Desondanks een ruime voldoende.

75


Website Fuelblooded