Recensie: Insision - Revealed And Worshipped (Earache) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 15 juli 2004
Insision - Revealed And Worshipped (Earache) (CD) In tegenstelling tot hun label, dat in de band's biografie, vol met beeldspraak en omhaal van woorden, aan een A4'tje amper genoeg heeft om de band te belichten, komen de mannen van Insision liever meteen ter zake: death metal, van het lompe soort welteverstaan. Onder het motto 'fuck intro's', dondert 'Revealed And Worshipped' vanaf seconde ιιn over de argeloze luisteraar heen en is het startsein gegeven voor een ouderwets doch alleszins effectief slagersfeestje.

Ofschoon we hier met een Zweeds collectief van doen hebben, doet het songmateriaal op veel momenten erg Amerikaans aan (Suffocation, Cannibal Corpse, beetje Deicide). Eerlijk gezegd doen meerdere riffs me ook denken aan hun landgenoten Vomitory, al rust dat, denk ik, eerder op toeval. Getuige het ruige en vervaarlijk grommende 'Revealed And Worshipped' is de botte bijl het favoriete gereedschap hier en zijn begrippen als tact en nuance niet aan deze mannen besteed.

Wat tot uitdrukking komt in misantropische doodsrochels, pulserende en gonzende gitaarpartijen en beestachtig hakkend drumwerk. Dat, evenals de drie voorgangers, ook dit album geen hitlijstnoteringen en volle arena's zal weten te forceren, mag duidelijk zijn. Wat niet wegneemt dat dit gewoon een coole death metalplaat is, die voor liefhebbers van het logge spul zonder meer interessant te noemen is. Releasedatum: 18 juli 2004.

78


Website Insision