Recensie: A Perfect Murder - Unbroken (Victory) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 14 juli 2004
A Perfect Murder - Unbroken (Victory) (CD) Diegenen die prat gaan op genadeloos stampende metalcore en er niets op tegen hebben als Hatebreed of Born From Pain zijn theezakje even in hun dampende kop thee komt hangen, kunnen het stalen ros alvast uit de schuur trekken en deze richting de lokale audiodealer bewegen. A Perfect Murder zet op zijn debuut 'Unbroken' namelijk een sound neer die stilistisch ιn kwalitatief gezien vrij goed aansluit op het werk van eerdergenoemde namen.

Eigenlijk klinkt A Perfect Murder op 'Unbroken' als een Born From Pain, maar dan met solo's. Waarmee ik bedoel te zeggen dat deze Canadezen wat meer gitaargericht te werk gaan en net wat onverwachtere hoeken en gaten ingebouwd hebben. Tevens is hier hoorbaar meer ruimte gereserveerd voor het bestanddeel metal. Gelukkig wordt daar niet in doorgeschoten (afgezien van het instrumentale 'No Pulse In My Veins'), zodat de kwalificatie metalcore in dit geval zeker nog hout snijdt. Dikke, noestige planken zelfs.

Een aaneenschakeling van stuwende, rauwe riffs, overtuigende BFP-achtige buldervocalen en beukende moshpartijen, gebundeld in een ruim dozijn compacte en groovende tracks, is wat er in het kort aan de hand is. De daarin uiterst soepeltjes verweven (vette!) solo's en pure metalriffs en -passages zorgen niet alleen voor nιt dat beetje eigen smoel, maar tevens voor de nodige variatie. Een prima debuut, die zijn weg naar de liefhebber ongetwijfeld zal weten te vinden.

82


Website A Perfect Murder