Recensie: Lacrimas Profundere – Ave End – (Napalm)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 2 juli 2004
Lacrimas Profundere – Ave End – (Napalm) Het Duitse Lacrimas Profundere brengt haar zesde kindje ter wereld. Daar waar de meeste vroedvrouwen schreeuwend van paniek hun doosje prozac 20mg vitaminen leeg zouden vreten na het ter wereld brengen van dit zwaar depressief kindje, mag ik als muzikale maatschappelijk werker, na enkele luisterbeurten concluderen dat ‘Ave End’ een bijzonder jongetje is gebleken die absoluut veel in zijn mars heeft.

Deze zeer goed geproduceerde plaat opent met ‘One Hope’s Evening’ en de titeltrack ‘Ave End’, die beide een mix weergeven van The Sisters of Mercy en HIM. Maar hoe verder je meegaat met de sferische goth rock van Lacrimas Profundere destemeer afwisseling je tegenkomt. Rustige depressieve piano liedjes worden afgewisseld met sterk groovende goth rocknummers.

Waar ik op de vorige plaat ‘Fall And I Will Follow’ (2002) de zang nog een minpunt vond, is de stem van zanger Christopher nu juist een van de sterke punten die de band bezit. Hij doet naast Ville Valo van HIM ook sterk denken aan My Dying Brides’ Aaron Stainthorpe. En in de nummers ´Testified´ en ´Come, Sollitude´ hoor je de geest van Michael Hutchence (INXS) terug zijn stem.

Fans van HIM kunnen dit sowieso blind kopen. Maar ook liefhebbers van My Dying Bride en de echte traditionele gothic kunnen hier zeker mee uit de voeten. Met als hoogtepunten ´Sarah Lou´, 'Come, Solitude' en het werkelijk wonderschone ´Testified´ is dit een plaat die de band naar onaardse hoogten moet kunnen brengen. Het zou mij verbazen als dat niet lukt.

85
Website Lacrimas Profundere