Recensie: Collapse 7 - In Deep Silence (Napalm) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 30 juni 2004
Collapse 7 -  In Deep Silence (Napalm) (CD) Een prima album van een prima band uit Oostenrijk. En dat is toch een hoopvol feit, aangezien de geschiedenis ons leert dat er niet altijd positieve dingen uit Oostenrijk vandaan zijn gekomen. De band rond bassist Mario Klausner (Pungent Stench) en gitarist Werner Freinbichler (Hollenthon) heeft zijn debuut ‘In Deep Silence’ genoemd, een plaat die niet de geschiedenis in zal gaan als een klassieker. Maar die de band wel een plekje kan opleveren in de subtop van de Europese death metalscene.

Het vervelende intro leidt je naar ‘Infernal Apocalypse’, waar je direct wordt geconfronteerd met een riff die zo door Chuck Schuldiner geschreven had kunnen zijn, terwijl in ‘Deep Silence’ aan At The Gates herinnert. De productie is zeker bovengemiddeld te noemen. Alle nummers worden op zeer strakke wijze door je speakers gedrukt en de grunt is tergend. Het is allemaal niet superorigineel, maar dat kan en mag in een scene waar van voor naar achter alles al is gedaan, inmiddels bijna geen issue meer zijn. Het is gewoon death metal; apocalyptisch beukend en schreeuwend naar het einde der tijden in 53 minuten.

Met Collapse 7 heeft Napalm Records een potentïele topper gecontracteerd, al zal dat nog moet blijken uit hun toekomstige platen. Maar de belangrijkste factor is het publiek, die deze band tussen de bergen met death metalcd’s moeten gaan ontdekken en oppikken. Iets dat inmiddels bijna onbegonnen werk is geworden.

75


Website Collapse 7