Recensie: Conspiracy A.D. - Humanity=Destruction …The End Is Near (Crash Music Inc.) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 5 maart 2004
Conspiracy A.D. - Humanity=Destruction …The End Is Near (Crash Music Inc.) (CD) Het laarsvormige Italië wordt doorgaans enkel in verband gebracht met zaken als pizza's, pasta's en een narcistische semi-dictator, maar gelukkig wonen er ook nog mensen die zich met metal bezighouden. Als exportproduct wil het alleen nog niet zo lukken met het Italiaanse metaal. Behalve Rapshody kan ik namelijk zo geen band bedenken die ook over de eigen landsgrenzen enige potten (laat staan botten) weet te breken. Wellicht dat Conspiracy A.D. daar wat aan kan veranderen.

Met haar debuut heeft dit gezelschap in ieder geval een sterke troef in handen. De band bedient zich op 'Humanity=Destruction…' van eigentijdse death metal. Eenmaal aangelengd met een vleugje thrash, een paar druppels black metal en voorzien van de nodige Zweedse smaakmakers, bruist 'Humanity=Destruction…' werkelijk de pan uit. Deze Italianen gaan op een dynamische en energieke manier met deze extreme metalgenres aan de haal en doen dat buitengewoon verdienstelijk.

Het daaruit voortgevloeide resultaat is met recht een puike en afwisselende plak death metal, die naar mijn mening zeker internationale potentie heeft. Door de overkill aan (veelal gezichtsloze) releases bestaat her en der de vrees dat het death metalgenre in een gelijksoortige impasse terecht zal komen, als het halverwege de jaren negentig in verzeild was geraakt. Zolang er echter nog bands rondlopen als Conspiracy A.D. ben ik daar helemaal niet zo bang voor.

82

Gerco Zwiers

Website Conspiracy A.D.