Recensie: Inside Conflict - Spherical Mirage (Overcome) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 25 juni 2004
Inside Conflict - Spherical Mirage (Overcome) (CD) Inside Conflict is nou zo'n band waarvan je, nog zwetend en met verhoogde pols, een cd gaat kopen bij de merchandisestand, omdat het optreden dat je zojuist van hen zag, je volledig uit je stinkende sportsokken blies. Eenmaal thuisgekomen en bekomen van de meeste opwinding, zul je waarschijnlijk concluderen dat deze Fransozen inderdaad een flink potje kunnen beuken en bulderen, maar dat lekker op de bank (blokkie fromage, glaassie vin) met een klein uurtje Inside Conflict ook niet je nieuwe hobby gaat worden.

Sowieso schieten de tracks op 'Spherical Mirage' in teveel gevallen veel te ver door naar death metal, van het old school soort, welteverstaan. Geen gunstige move, want hierdoor werpt de band zichzelf in de al veel te volle vijver met veteraan-wannabes, die elkaar verdringen voor een beetje lebensraum..eh..bewegingsruimte. Door de voorspelbaarheid van het gebodene en het hoorbare gebrek aan identiteit zijn deze Fransen de dertiende in het dozijn, het derde wiel aan de wagen, en ga zo maar door.

Tracks als 'Bastards Of Creation', het openende 'March Of The Slaves' (behalve het belabberde intro) en 'Light Control' (met een meer slepend karakter) zijn best te pruimen, maar vaker domineert de smaak van eenheidsworst. Verder is het best een nobel streven om de koper van dit album, met een albumlengte van 48 minuten, 'waar voor zijn geld' te willen bieden, maar als dat ronduit slaapverwekkende en zeven minuten durende flauwekul als 'Jaded' of tijdrekkende flauwe begrafenisviolen in de titeltrack annex hekkensluiter betekent, dan was ik met een krap half uur ook wel tevreden geweest. 'Sperical Mirage' afdoen als een misbaksel gaat te ver en is onterecht, maar Inside Conflict beschikt op zijn tweede full length simpelweg niet over de potentie om werkelijk een punt te kunnen maken, vermoed ik zo.

67

Website Inside Conflict