Recensie: Key Of Mythras - Demonspeed Metalstorm (Pulsar Light) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 22 juni 2004
Key Of Mythras - Demonspeed Metalstorm (Pulsar Light) (CD) Na een affaire van twee jaar met de underground black metalband Sanguis, heeft de Oostenrijker Duncan (voorheen Zhorn) besloten als éénmansproject verder te gaan. Met behulp van Sanguis-drummer Svart en toetseniste Julia (van de band Darkfall) bracht Duncan vorig jaar onder de naam Key Of Mythras de cd 'Demonspeed Metalstorm' uit. Zo´n titel roept bij mij als liefhebber van boze snelle metal wel verwachtingen op, maar die verwachtingen worden op deze schijf niet waargemaakt.

Key Of Mythras speelt black metal in het Bathory-straatje; Teutoons, groezelig en zonder poespas als logische melodieën of een duidelijke productie. Als projectleider neemt Duncan alle gitaar- en baspartijen voor zijn rekening. De composities hebben soms wat weg van de riffs, die landgenoten Summoning op hun eerste platen speelden, maar missen inventiviteit en originaliteit.

Door het wollige gitaargeluid zijn de snaarrazernijen überhaupt lastig te volgen. Ook de ritmesectie laat her en der wat steekjes vallen, zeker bij de zwabberende blastbeatpassages, en kampt tevens met een erg droog en matig geluid. Rauwe black metal kent terecht een aantal klassiekers, maar Key Of Mythras bereikt deze status nog niet. De juiste instelling is aanwezig, maar compositorisch is er nog veel ruimte tot verbetering.

65


Website Key Of Mythras