Recensie: Heaven Shall Burn - Antigone (Century Media) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 17 juni 2004
Heaven Shall Burn - Antigone (Century Media) (CD) Onder het kopje 'veelbelovend' circuleert deze naam al geruime tijd in hard- en metalcorekringen en is op basis van de split met Caliban (2001) en het album 'Whatever It May Take' (2002) zonder twijfel een van de meest interessante gitaargerichte metalcorebands van dit moment te noemen. Met het ijzersterke 'Antigone' en de overstap van Lifeforce naar het vooraanstaande Century Media, lijken deze Duitsers de beloftes nu ook daadwerkelijk waar te gaan maken.

Dat Heaven Shall Burn zo strak klinkt als de spreekwoordelijke tiet rechtvaardigt nog geen voortrekkersrol, aangezien je vandaag de dag toch al niet meer aan kan komen met onstrak spel. Nee, het is de schoonheid, waarmee zij hun militante en vlijmscherpe thrash metal combineren met het beste uit pure, stampende hardcore. Eenmaal doorspekt met Marcus' rauwe krijs en sporadisch verrijkt met sfeeropbouwend toetswerk, levert deze zorgvuldige kruisbestuiving op 'Antigone' een batterij uiterst licht ontvlambare geluidsoffensieven op, die je geen moment de kans gunnen de aandacht te verslappen.

De massale en loepzuivere sound, waarvan 'Antigone' zich verzekerd weet, gekoppeld aan een ongrijpbaar soort charisma, boezemt niets dan ontzag in en voor elke rechtgeaarde metalcore-adept is er wat mij betreft geen ontkennen meer aan. Noem het metalcore, noem het thrashcore, voor mijn part noem je het gewoon death of thrash metal, voor elk van deze definities is wel wat te zeggen, maar waarom zou je? Woorden maken vuil, terwijl de playknop andermaal lonkt. Kom, doe es gek…

92

Website Heaven Shall Burn