Recensie: Infinited Hate - Revel In Bloodshed (Displeased) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 15 juni 2004
Infinited Hate - Revel In Bloodshed (Displeased) (CD) De Nederlandse death metalband Sinister, die al in 1988 van start ging met zijn 'dood en verderf' campagne, was jaren één van de sterspelers binnen het Hollandse death metal-elftal (geheel in de sfeer van het EK). Een hoop mensen bestempelen releases als ‘Cross The Styx’ (’92) en ‘Bastard Saints (‘96) vandaag de dag als regelrechte cult en droegen de bandleden altijd op handen. Probleem was echter dat de trouwe aanhang op een gegeven moment handen tekort kwam. Omwille van de spreekwoordelijke stoelendans, komen en gaan er door de jaren tal van muzikanten en wisselt de band om de haverklap van samenstelling.

Dit chronische euvel doet de geloofwaardigheid geen goed, vooral de frequente wissel van microfoon kan rekenen op menig gefronste wenkbrauw. Tot dit besef komt ook slagwerker Aad Kloosterwaard, het enige overgebleven originele Sinister-lid, waarna zijn beslissing om de handdoek in de ring te gooien spoedig een feit is.

Wie denkt dat de beste man sindsdien gedesillusioneerd thuis op de bank zit te kniezen, heeft het behoorlijk mis. Goed geïnformeerde metaalkoppen weten immers dat Aad voor het doek viel voor Sinister, al druk doende was een modernere en meer oorlogszuchtige bommenwerper in elkaar te schroeven, samen met medestrijders Rachel (zang, Sinister) en Ron van de Pol (gitaar/bas, Sinister). Onder de vlag 'Infinited Hate' wordt andermaal het luchtruim gekozen. Met allesomvattende haat en misantropie van het orthodoxe soort als voedingsbron, zet dit moordlustige trio zich schrap voor operatie 'Revel In Bloodshed', wat zoveel behelst als het totaal elimineren van elke bestaande levensvorm.

De nietsontziende en technisch feilloze luchtaanvallen missen hun vernietigende werking bepaald niet en richten een spoor van destructie aan. Drukke, staccato riffs wisselen elkaar in hoog tempo af en vliegen van hot naar her, terwijl de drumcomputer voortdurend in het rood loopt. Al moet je wel aandachtig luisteren om te ontdekken dat je hier met drums uit een doosje van doen hebt. Over deze dik aangebrachte lagen sonische terreur, kotst Rachel haar omhoog geboerde bloedproppen heen, die door enig digitaal effectgebruik, meermaals voor de dag komen als onmenselijke grindrochels.

Liefhebbers van het ietwat traditionelere geluid, waarmee 'die andere band' jarenlang furore maakte, zullen zich wellicht even achter de oren krabben tijdens het beluisteren van 'Revel In Bloodshed', maar ik durf te wedden dat de band hier tevens een hele groep nieuwe fans mee kan bereiken, die prima uit de voeten kunnen met de agressieve en uiterst gedreven 'ready-to-kill' houding en vervolgens een voor een voor de bijl gaan.

86

Website Infinited Hate