Recensie: Mutilation – Possessed By Reality (Crash Music Inc.)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 10 juni 2004
Mutilation – Possessed By Reality (Crash Music Inc.) 'Possessed By Reality' is, als ik het goed begrijp uit de behoorlijk onduidelijke bio, de tweede plaat van dit Poolse kwartet, dat in de tussenliggende periode een aantal wisselingen in de line-up te geduren kreeg. Onder negen tracks op deze schijf, bevindt zich trouwens een cover van 'Cenotaph' van Bolt Thrower.

De heren beschrijven zichzelf terecht als death metalband en zet daar maar gerust de woordjes old en school voor. Niet alleen klinken de tracks aardig oud, ook het geluid is tamelijk slecht te noemen. De gitaren klinken heel erg korrelig, vergelijkbaar met een plaat van Raebelliun of Krisiun, maar dan kut. Verder lijkt de zang opgenomen op een My First Sony, wat het luisterplezier logischerwijs niet ten goede komt.

De nummers steken wel redelijk in elkaar, maar nergens wordt het echt baanbrekend. De Bolt Thrower-cover mist eigen inbreng, waardoor het nummer gewoon een slappe kopie is, die niks toevoegt. Al met al geen originele plaat en mede 'dankzij' de matige productie waarschijnlijk alleen interessant voor de die-hard old schoolfanaat.

65


Website Crash Music Inc.