Recensie: Morgain - Abandoned In The Forest Of Weariness ( Metal Age) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 31 mei 2004
Morgain - Abandoned In The Forest Of Weariness ( Metal Age) (CD) Voor diegenen die, zoals ik, geen beeld hebben bij de metalscene in Slowakije, bestaat nu het label Metal Age. Deze lieden bekrachtigen de kersverse EU status van hun vaderland door een menagerie van locale bands uit te storten over ons, nietsvermoedende Westerlingen.

Het eerste Slowaakse combo dat ik bespreek, luistert naar de naam Morgain. Met hun 'Abandoned In The Forest Of Weariness' levert dit zevental (drie dames, vier heren) alweer hun vierde langspeler af. Het dwalen in dit vermoeiende woud van acht homogene nummers, doet me niet bepaald verlangen, hun vorige werk te bestuderen. Hoewel de cd verrijkt is met (potentieel) verrassende toevoegingen van accordeon en mondharmonica, was er blijkbaar geen plek meer voor een drummer. Die plaats wordt ingenomen door een afschuwelijk klinkende Sovtech drumcomputer.

Wanneer de cd aftrapt met '...And Reality Hurts', klinkt het qua muzikaliteit (met zijn sterke Slavische folkinvloeden) nog niet onaardig, maar de overige tracks blijken een herhalingsoefening van de opener. Poppy akkoordenschema´s, goedkoop klinkende keyboards, repeterende refreintjes (aaargh!) en tamme vrouwenzang verzorgen het geheel van een vierderangs doom/gothic-metal sausje.

Zanger Slavka Tomayová zet een soort halverwege-grunt neer waardoor de belachelijk infantiele engelse teksten helaas goed verstaanbaar zijn. Dat deze teksten werkelijk nergens op slaan, zorgt onbedoeld voor het in de bio aangegeven 'mysterieuze aspect' van de band, want ik kan er geen touw aan vastknopen.

Het enige pluspunt van 'Abandoned In The Forest Of Weariness' is zijn geringe speelduur van ongeveer dertig minuten, waardoor ik snel klaar ben met deze terging. Een fraaie aanwinst voor mijn collectie bierviltjes!

48

Website Morgain