Recensie: The County Medical Examiners – Olidous Operettas (Relapse) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 16 januari 2007
The County Medical Examiners – Olidous Operettas (Relapse) (CD) Het heeft alle kenmerken van een regelrechte gimmick: een drietal ietwat nerd-achtig ogende medici (waarvan er een al de middelbare leeftijd heeft bereikt) dat zich heeft gestort op brute, authentieke grindcore in de beste Carcass-traditie. Deze indruk wordt nog eens versterkt door circulerende geruchten over mogelijke betrokkenheid van een lid van Exhumed en het feit dat de band nog nooit een optreden heeft gegeven.

Toch hebben we hier, als we Relapse moeten geloven, weldegelijk te maken met drie pathologen-anatoom die na een periode als Carcass-coverband nu hun Grote Voorbeeld eren met eigen nummers. Eenieder die echter het ‘Noorse’ Unlord nog kent, weet dat enige achterdocht nooit kwaad kan. Maar gimmick of niet, het is de muziek die telt en laat die nou net prima voor elkaar zijn.

‘A masterwork of cloning’ noemen de drie Examiners het zelf en dat is inderdaad wel een passende omschrijving voor de onversneden oergrind die schuilgaat achter typische ‘Carcass-songtitels’ als ‘Maturating Decompositional Gas’ en ‘Necrotic Apologues’. Eenieder die Carcass-gezinden als Exhumed en General Surgery een warm hart (of een ander inwendig orgaan naar keuze) toedraagt, weet hier ongetwijfeld raad mee. Releasedatum: 29 januari 2007.

79

Muziek van 'Olidous Operettas' op: Myspace.com/countymedicalexaminers


Website The County Medical Examiners