Recensie: Hearse - Armageddon Mon Amour (Karmageddon Media) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 19 mei 2004
Hearse - Armageddon Mon Amour (Karmageddon Media) (CD) Is er leven na Arch Enemy? Terwijl deze band volop in de schijnwerpers staat, moet ex-zanger Johan Liiva hard werken om zijn oude werkgevers bij te benen. En hard werken doet zijn nieuwe band Hearse zeker! Vorig jaar verscheen reeds eersteling ´Dominion Reptilian´en de prettig catchy melodieuze death metallijn van die plaat wordt op deze nieuwe cd ´Armageddon Mon Amour´ feilloos doorgetrokken.

Hearse geeft hier een bloemlezing van zo´n beetje alle metalstijlen van de afgelopen twee decennia. Van pure Zweedse death metal en Motörhead rock ´n roll in openingstrack 'Mountain Of The Solar Eclipse' tot melodieuze metal, waar Rhapsody een volle broek van zou krijgen. Je kan het zo gek niet bedenken. Zelfs stoner rock is vertegenwoordigd in het korte, maar krachtige 'Ticket To Devastation' en het met een Hammond orgel opgeluisterde 'Play Without Rules'.

'Cambodia' klinkt onder Hearse's hoede trouwens een stuk toffer dan het origineel van Kim Wilde, waarmee mijn zussen me in de jaren tachtig teisterden. Als kleine kanttekening moet ik wel zeggen dat sommige gitaarmelodieën (zoals de openingsriff van 'In Love & War') erg kitsch zijn, maar dat schijnt nu eenmaal zo te horen bij melodieuze (power) metal.

Johan Liiva is het absolute brandpunt van de band. Zijn zeer gevarieerde stem kan, veel meer dan in zijn Arch Enemy tijd, alle kanten op en geeft 'Armageddon Mon Amour' precies de duw in de rug die het nodig heeft om de status van zijn illustere ex-band te benaderen. Deze doordachte, puik geproduceerde cd luistert lekker weg en zal een breed metalpubliek kunnen en moeten aanspreken.

83

Website Hearse