Recensie: Louder Than The Dragon - The Essentials Of Limb Music Products (LMP) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 12 mei 2004
Louder Than The Dragon - The Essentials Of Limb Music Products (LMP) (CD) Het Duitse Label Limb Music Products (LMP) bestookt ons over het algemeen met goed te pruimen power metal. Eén van de grote namen in het genre is Rhapsody en ook zij zitten onder het dak van LMP. Hoewel het een Duits label is zijn haar bands van velerlei nationaliteiten. Naast het genoemde Rhapsody, afkomstig uit Italie zijn bands uit onder andere Australië (Black Majesty), Griekenland (Innerwish) en zelfs uit België (Magic Kingdom) te vinden in de catalogus van LMP.

Met 'Louder Than The Dragon' brengt LMP een compilatie-cd uit van hetgeen zij te bieden hebben. Op deze digipack-dubbel cd staan maar liefst 28 tracks van even zoveel bands en daarmee laten ze ook geen van hun bands ongehoord.

Zodoende laat deze verzamelaar duidelijk zien waar LMP voor staat. En dat is uiteraard kwalitatief goede power metal. Daarnaast biedt het label ook steeds meer ruimte voor prog metal of combinaties van beide stromingen.

Ik heb de laatste maanden een redelijke hoeveelheid uitgaven van LMP mogen recenseren en ben van mening dat deze compilatie een goed beeld geeft van hetgeen zij de laatste tijd op de markt hebben gezet. Deze dubbel cd komt in de winkel te liggen voor mid-price en daarbij krijg je dan ook nog een poster en een sticker (yeah!). Kortom, geďnteresseerden in power metal en aanverwanten kunnen hiermee voordelig kennismaken met LMP-stal.
Website Limp Music Productions