Recensie: Protest - Have A Rest, Please (Metal Age)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 5 mei 2004
Protest - Have A Rest, Please (Metal Age) Het Slowaakse kwintet Protest is al actief sinds 1989, maar is met 'Have A Rest, Please' pas toe aan haar derde langspeler. Mede hierdoor moet dit zooitje ongeregeld het vooralsnog zonder al te veel naamsbekendheid stellen. En daar zal dit wapenfeit niet bijster veel aan veranderen, gok ik zo.

Deze protestanten grossieren in niet al te snelle, old school klinkende grindcore, en hebben daar een hele rits death metalstukken, thrash riffs en solo's doorheen gegooid. Dit komt u bekend voor? Zou goed kunnen, want het aantal bands dat soortgelijk te werk gaat, is inmiddels niet meer te tellen.

En niet dat Protest onder doet voor het gros van zijn soortgenoten, want er wordt over het geheel best redelijk gemusiceerd en hier en daar gaat even lekker de beuk erin. Maar de verpletterende indruk schittert door afwezigheid. Een aantal leuke momenten daargelaten, word ik er niet warm of koud van, of zoals ze hier in het Oosten plegen te zeggen: 'Doar wort mie de pis niet lauw van'.

60

Website Metal Age Productions