Recensie: Immemorial - After Deny (Conquer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 4 mei 2004
Immemorial - After Deny (Conquer) (CD) Kort na haar vertrek bij Immemorial liet voormalig frontvrouw Marta geen kans onbenut om haar voormalige collega's met de neus door de stront te trekken, wat een over en weer van moddergooien tot gevolg had. Beiden partijen hebben dat inmiddels gelaten voor wat het is. Marta heeft onderdak gevonden bij de band Enter Chaos en Immemorial is zich met een nieuwe grunter in de gelederen - weer een vrouw, Karolina dit keer - toe gaan leggen op het maken van een nieuw album.

Nou, wat mij betreft mogen zij hun klauwen weer vullen met verse plakken aarde en mogen de klodders klef zand weer over en weer vliegen, want hun meest recente werkje 'After Deny' is nou niet bepaald een death metalplaat om U tegen te zeggen. Als je het zo bekijkt is eigenlijk Jij nog te beleefd. Immemorial wist op haar vorige album 'Monologue' nog best te overtuigen met een pot heftige death metal, maar om nou te zeggen dat deze Polen op hun derde langspeler muzikale progressie hebben geboekt? Not quite.

'After Deny' heeft over de hele linie meer weg van een beginnend metalbandje met startproblemen, dan van een doorgewinterde death metalband. De nummers hebben doorgaans best wel een woeste inborst, maar worden zo ontzettend rommelig en gehaast gebracht, dat je sterk het vermoeden krijgt dat er iemand de laatste trein naar Gdansk moet halen.

Dit album boeit werkelijk geen moment. Groezelige, bepaald niet strakke en ontzettend inwisselbare metal, waarmee je heden ten dage toch eigenlijk niet meer mee aan kan komen, wil je niet al te hard op je bek gaan. Dit is geen stilstand, dit is gewoon achteruitlopen met de ogen dicht. En ja, dat is vragen om problemen.

50

Website Immemorial