Recensie: Casketgarden - This Corroded Soul Of Mine (Metal Age) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 22 april 2004
Casketgarden - This Corroded Soul Of Mine (Metal Age) (CD) De omstandigheden waar dit Hongaarse death metalgezelschap in verkeert, vertonen gelijkenissen met de narigheid waar Pissing Razors mee te kampen had, toen deze in 1998 met zijn debuut kwamen. Waren deze Amerikanen destijds als eersten met een dergelijk geluid aan komen zetten, dan had hun titelloze debuut met gemak als graadmeter of referentiekader kunnen dienen. Zij hadden alleen de pech dat Pantera en Machinehead reeds bestonden.

Zo ook Casketgarden, dat met geen mogelijkheid onder het predikaat At The Gates-kloon uit kan komen. Maar enige nuancering is bij deze wel op zijn plaats. Want allejezus, wat zit deze plaat goed in elkaar! Het had me geen seconde verbaasd wanneer de stapelbedjes van deze doodskisthoveniers in J๖nk๖ping of Malm๖ (Zweden dus) hadden gestaan.

In technisch en compositorisch opzicht doen zij geen moment onder voor hun talrijke (veelal Scandinavische) soortgenoten. De naar hardcore neigende zang is wellicht het enige waarmee Casketgarden zich hier nog enigszins weet te onderscheiden.

Hoewel je je kunt afvragen wat de toegevoegde waarde van een band als deze is, valt tegelijkertijd het muzikale kunnen dat hier tentoongespreid wordt niet uit te vlakken. Of dat genoeg is om enige voet aan de grond krijgen binnen de metalen stadsmuren, zal nog moeten blijken.

77

Website Casketgarden