Recensie: Advent - The Dawn (Golden Lake) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 12 april 2004
Advent - The Dawn (Golden Lake) (CD) Als ik het goed begrijp, is dit de tweede volledige cd van deze Italianen. Die andere plaat plus de demo’s heb ik niet gehoord, dus ik kan je niks vertellen over eventuele stijlveranderingen. Volgens de bio spelen deze mannen majestueus zwart metaal met progressieve invloeden. Dat klopt ook ongeveer wel, al is het wel erg makkelijk om middels een paar rare maatwisselingen het maar meteen 'progressive' te noemen. Maar daar valt mee te leven. De krijsen en de grunts zijn alleraardigst, daar mogen ze wel een ringtone voor mijn mobiele communicatietoestel van maken.

De cleane zang daarentegen had gerust in Italiλ mogen blijven. Maar goed, daar ben ik sowieso geen fan van, dus dat is niet meteen kritiek. In eerste instantie is dit niet meteen ‘In the Nightside Eclipse’ (Emperor) of elke andere klassieker uit het genre, maar deze band heeft wel de potentie om uit te groeien tot een grotere jongen.

Het geheel klinkt af en toe nogal bij elkaar geraapt. Het drumgeluid klinkt ook wel heel erg als een drumcomputer. Misschien heeft Riccardo Anzaldi (de drummer, doe je niks aan) een motoriek van een pentium 2600mhz, maar dit klinkt wel heel erg onnatuurlijk. Komt de strakheid natuurlijk wel ten goede. Over het algemeen is dit album goed uit te houden. Het is niet heel vernieuwend, maar dat is ook wel erg moeilijk in deze tijden, lijkt me.

Website Advent