Recensie: Occult - Elegy For The Weak (Karmageddon Media) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 5 april 2004
Occult - Elegy For The Weak (Karmageddon Media) (CD) In mijn recensie van Occult's voorlaatste langspeler 'Rage To Revenge' (2002) stelde ik dat de wisselwerking tussen de twee vocalisten Rachel en Maurice ιιn van hun sterkere punten was. Zodoende vroeg ik me af hoe ze dat in de toekomst aan zouden gaan pakken, aangezien Rachel toen al haar biezen had gepakt en toegetreden was tot Sinister. Nou, getuige 'Elegy For The Weak' kan Maurice het ook uitstekend alleen af, want kolere hι, wat is dit een godvergeten vette plaat!

Hun mix van thrash en black metal staat nog steeds fier overeind. Sterker nog, de bewering dat dit album (waarop de grommen van Rachel geen moment gemist worden) 'Rage To Revenge' overtreft kan gerust een understatement genoemd worden. De algehele feel is ditmaal een stuk gemener en feller en zanger Maurice (Sephiroth voor intimi) klinkt op 'Elegy For The Weak' kwader dan ooit en spuugt met zijn messcherpe strot valse sneren uit naar eenieder die het in z'n bolle kop haalt Occult neer te halen.

Nou zou ik ook niet weten waarom je de behoefte zou voelen dit gezelschap de grond in te boren, want Occult heeft zijn zaakjes op haar vijfde plaat gewoon prima voor mekaar. Ook wat het geluid betreft, dat een stuk directer en vetter is dan voorheen. Het tempo ligt over het algemeen hoog - een aantal mid-tempo momenten daargelaten - en hekkensluiter (en bonustrack) 'Until The Battle' beukt nog net zo genadeloos op je hersenpan in als de overrompelende openingstrack 'Disturbing The Dead'. Ergo: vette shit!

86

Website Occult