Recensie: Evemaster - Wither (Crash Music Inc.) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 19 maart 2004
Evemaster - Wither (Crash Music Inc.) (CD) Als je Tomi Mykkδnen, geestelijk vader van het Finse Evemaster, moet geloven is deze plaat precies het album dat hij voor ogen had, toen hij de muziek ervoor aan het schrijven was: duister en hard, maar tegelijkertijd enorm melodieus. Nou, dan kan ik, met 'Wither' achter de kiezen, Tomi feliciteren met een geslaagde missie. Evemaster's tweede langspeler laat zich namelijk prima samenvatten met deze termen.

Vreemd is het vervolgens om erachter te komen dat dit muzikale multi-talent, een handvol 'additional vocals daargelaten, zelf zo goed als niet te horen is op deze plaat. Zijn aandeel in Evemaster is het componeren van de muziek. Voor de uitwerking daarvan wordt wederom een blik sessiemuzikanten opengetrokken, waaronder zich ditmaal tevens een aantal bekende koppen bevinden. De drumpartijen worden namelijk verzorgd door Jaska Raatikainen van Children of Bodom en Marco Hietala van Nightwish voorziet de track 'Wings Of Darkness', een cover van Tarot, de plaat van cleane vocalen.

In het geluid van Evemaster zijn diverse metalstijlen terug te vinden en is kortweg een mengeling van black, doom en heavy/power metal. Dat zij zodoende niet direct in een genrehokje te proppen zijn, doet niks af aan het feit dat de kwalificatie hapklare brok meer dan eens hout snijdt.

Mede door de veelal melodiebepalende toetsen en het heldere geluid, dat producer Anssi Kippo (ook als toetsenist te horen op dit album) bewerkstelligde, luistert 'Wither' erg makkelijk weg is zelfs catchy te noemen. Zowel voor fans van Cradle of Filth als Stratovarius prima kost.

80

Website Evemaster