Recensie: Dogpound – The Hellbum (Lion Music) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 17 maart 2004
Dogpound – The Hellbum (Lion Music) (CD) Onlangs viel er een pakketje van het Finse Lion Music op mijn deurmat. Na eerder het debuut van Sun Caged van hen te hebben ontvangen was ik uiteraard zeer nieuwsgierig naar andere releases van deze Finnen. Eén van de cd's in dit pakketeje was 'The Hellbum' van Dogpound.

Niet alleen cd-titel, zelfs niet alleen de bandnaam, maar vooral de cd-cover gaf mij toch te denken: de bandleden afgebeeld als stripfiguurtjes? Ik vroeg mij sterk af hoe serieus ik dit moest nemen. Zodoende waren mijn verwachtingen niet erg hooggespannen.

Toen de cd eenmaal mijn cd-speler had weten te bereiken moest ik dus best wel even wennen aan het idee dat ik de muziek eigenlijk best wel aardig vond. Het bracht wat nostalgische gevoelens bij mij boven. De reden hiervoor was dat de muziek (alleen de muziek dus!) mij deed denken aan de band Lillian Axe, en dan met name aan hun album 'Psychoschizofrenia', een album dat in eerdere jaren veel door mij werd gedraaid.

In dit debuut zijn dan ook alle ingrediënten voor een good-old melodic metal album aanwezig en kent het debuut een juiste verdeling tussen stevige up-tempo nummers en de wat meer ingetogen songs. Zelfs een nummer met een akoestische gitaarpartij ontbreekt niet. De zang is verder dik in orde: een groot bereik en ook de uithalen in de hogere regionen worden moeiteloos gehaald.

De nummers zitten allemaal vrij standaard maar wel goed in elkaar. Met een lengte van tussen de 3:30 en 4:30 minuten zouden alle nummers potentiële hitjes kunnen zijn. Zouden, want tja… hun uitstraling zal de band toch parten gaan spelen. Met een iets serieuzer imago zou het mij niet verbazen als ook de wat grotere labels interesse voor deze band zouden tonen.

73
Website Dogpound