Recensie: K.A. - Close-Up (Sonic Rendezvous/Hardebaran) (MCD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 14 maart 2004
K.A. - Close-Up (Sonic Rendezvous/Hardebaran) (MCD) Als ik het goed begrijp wordt dit schijfje als volledig album aan de man gebracht. Met slechts vier nieuwe nummers en evenveel demotracks lijkt me de benaming MCD meer op z'n plaats. Niet dat ik zit te wachten op meer nieuwe nummers van dit drietal, want het kosste me al flink wat moeite om me door dit werkje heen te worstelen.

Nee, zo heel beroerd is K.A. niet, maar 'Close-Up' weet mij ook geen moment in beroering te brengen. In de meeste gevallen blinken deze Fransmannen vooral uit in gezapigheid en voorspelbaarheid. Je hoort wat flarden 'Chaos A.D.' (van Sepultura dus), een beetje hardcore en de nodige dertien in het dozijn thrash, gebracht op een bedenkelijk niveau. Tevens is het geluid van dit 'self produced' plaatje niet formidabel te noemen.

Zo nu en dan voelen deze heren blijkbaar de behoefte om zich van hun technische, onvoorspelbare kant te laten zien, maar slagen daar allerminst in. Deze momenten klinken geforceerd en bij vlagen zelfs lachwekkend. Dat laatste vooral wanneer ik me probeer voor te stellen hoe het geklungel in 'Fragments Of Mind' er live uit zou zien.

Het enige dat bij mij na beluistering van het matige en inwisselbare 'Close-Up' blijft hangen is de vraag waarom dit drietal wιl een platendeal heeft weten te bemachtigen, terwijl tientallen bands met aanzienlijk meer talent en potentie het nog steeds zonder moeten stellen.

59
Website K.A.