Recensie: Inhumate - Life (Eigen beheer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 7 maart 2004
Inhumate - Life (Eigen beheer) (CD) Iedereen die, op wat voor manier dan ook, betrokken is bij een metal e-zine heeft vast wel eens gehoord van de naam Fred Anton. Dat is namelijk de bassist van het Franse death/grindgezelschap Inhumate, die onder het motto DIY het wereldwijde net aangrijpt om zijn band her en der aan de man te brengen. In de ondergrondse metal- en grindscene van hun thuisland Frankrijk kan Inhumate inmiddels teren op een behoorlijke status, wat na een bestaan van zo'n veertien jaar natuurlijk ook niet zo verwonderlijk is.

Daarbuiten zal de bandnaam slechts bij weinigen een belletje doen rinkelen, al betwijfel ik of dat deze grindhonden ook maar ene fuck kan schelen. Het voornaamste doel is namelijk rammen en beuken, zonder enig compromis. Logischerwijs is dat ook exact wat hun nieuwe album 'Life' te bieden heeft.

'Muzikale progressie? Schei toch uit met die flauwekul.' Het had gerust een citaat kunnen zijn uit een interview met deze Fransozen. In vergelijking met het voorlaatste 'Growth' ('00) zijn er namelijk weinig tot geen veranderingen te bespeuren. Als vanouds is de no nonsense grind wars van trends of enige subtiliteit. 'Life' wordt afgesloten met een handvol live tracks, die steevast afgesloten worden met een welgemeend 'Merci beaucoup'. Nou jongens, de rien!

77
Website Inhumate