Recensie: Funerus - Festering Earth (Ibex Moon) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 22 januari 2004
Funerus - Festering Earth (Ibex Moon) (CD) De heren en dame van deze Amerikaanse death metalband maken er op hun debuut 'Festering Earth' overduidelijk geen geheim van dat zij stuk voor stuk een voorliefde koesteren voor het geluid van bands als Bolt Thrower en (zij het in iets mindere mate) Incantation. Nou is dat wat betreft Incantation ook niet zo gek, aangezien diens gitarist John McEntee tevens deel uitmaakt van Funerus.

Funerus houdt van log, zwaar en dreigend, maar is ook niet te beroerd om op gepaste tijden en dito wijze het spreekwoordelijke gaspedaal in te trappen. Net als, inderdaad. De band heeft ogenschijnlijk een broertje dood aan originaliteit en zit al er helemaal niet op te wachten om het etiketje 'progressief' opgespeld te krijgen.

Als je het mij vraagt spelen deze gasten en dame gewoon death metal zoals zij die zelf het liefst horen en hebben zij weinig tot niets meegekregen van de hele stroming hypersnelle en even zo technische genregenoten. Dit enthousiasme weet zich op 'Festering Earth' gelukkig te vertalen in een reeks lekker vette tracks, waarin geen moment de juiste tijdsgeest uit het oog wordt verloren. De volle speelduur van (net geen) half uur is het pure old school death metal wat de klok slaat.

Mocht je het nou zelf soms ook op de heupen krijgen tijdens de voortrazende blastbeats per minute van notoire relschoppers als Cryptopsy, Exmortem of Hate Eternal, of gewoon kicken op Bolt Thrower-achtige death metal, hap dan gerust toe. Ook verstokte en vastgeroeste metaalkoppen, besmet met het chronische old school virus, is een dagelijkse dosis van dit geλtter zeker aan te bevelen. De kans dat je 'Festering Earth' bij je lokale platenboer tegenkomt is redelijk klein, dus doe je er verstandig aan Funerus' site of die van Ibex Moon even te checken.

80
Website Funerus